پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 112701
آخرين وضعيت پرونده‌هاي مهدي هاشمي، ستار بهشتي و جواد لاريجاني
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 806

به گزارش همشهري آنلاين، حجت الاسلام غلامحسين محسني اژه‌اي عصر دوشنبه 22 آبان ماه در سي و نهمين نشست خبري سخنگوي قوه قضائيه درباره پرونده‌هاي قضايي در ارتباط با مهدي هاشمي، ستار بهشتي، کهريزک، اخلالگران بازار ارز، دراويش گنابادي و ... صحبت کرد که مشروح آن در ادامه آمده است:   

  • واکنش نسبت به انتشار بيانيه خانواده هاشمي : خانواده هاشمي چندي قبل با صدور بيانيه‌اي چند مطلب را مطرح و نسبت به بردن مريض از بيمارستان به اوين مطالب منتشر شده در رسانه‌ها و اقدامات بازپرسي مطالبي را مطرح کردند. بايد بگويم که دوست داريم به هر زنداني تا جايي که ممکن است توجه شود اما فراهم کردن آنچه که خانواده‌هاي زندانيان مي‌خواهند براي ما مقدور نيست. البته بايد بگويم خيلي به اين زنداني از زمان بازداشت تا بيمارستان امتياز داده شد، که اگر براي ما مقدور بود به مابقي نيز تعلق مي‌گرفت. خيلي به وي امتياز داده شد، اگرچه يک ماه بازداشت وي در انفرادي درست است، ولي او با خانواده ملاقات و چندين بار نيز با اعضاي خانواده تماس تلفني داشت.
  • اظهارنظر درباره گلايه خانواده هاشمي از رسانه‌ها : صرف نظر از تعابير فردي که متهم است و هنوز حکمي براي وي صادر و اين حکم قطعي نشده است، نبايد در رسانه‌ها موضوع مطرح شود البته اين موضوع صرف نظر تعابيري است که خانواده هاشمي بکار بردند که آن را تاييد نمي‌کنم.
  • وضعيت تحقيق از مهدي هاشمي : متهم مدعي است دلايل جرم به من گفته نشده است اگرچه بازپرس مستنداتي براي خود دارد و بر اساس مستندات به اتهام توجه دارد، از ناحيه بازپرس اتهاماتي متوجه متهم بوده که هنوز پرونده در مرحله تحقيقات است.
  • از آغاز تا پايان بستري شدن مهدي هاشمي : اين فرد در تماس با خانواده خود اظهار مي‌کند که داراي ناراحتي قلبي است که بلافاصله بازپرس به زندان دستور مي‌دهد تا پزشک زندان او را معاينه کند اگرچه بعد از معاينه پزشک مورد خاصي نمي‌بيند. ضمن اينکه يک متخصص قلب نيز پس از معاينه و گرفتن نوار قلب مي‌گويد که چيز خاصي را مشاهده نکرده است، اين در حالي است که با اصرار خانواده براي اينکه دکترهاي مورد اعتماد مهدي را معاينه کنند با توجه به اينکه اين موضوع الزامي نداشت، اما بازپرس اجراي آن را بدون اشکال دانست به همين دليل دکتر ناظري با نظر خانواده روز دهم آبان اين فرد را معاينه کرد و گفت در معاينات ناراحتي قلبي مشاهده نمي‌شود، اما بر اساس توضيحات متهم و علائم باليني ضروري است که متهم بستري و آنژيو شود. البته متعارف است کسي که در بازداشت موقت است مأموري به همراه او برود به همين دليل مهدي هاشمي به همراه مأمور به بيمارستان مورد نظر خانواده‌اش براي آنژيوگرافي فرستاده شد. در همين حين بازپرس تصور کرد که آنژيوگرافي زمان زيادي نمي‌برد و پس از اينکه روز دوشنبه به بيمارستان اعزام شد، پنجشنبه نيز مورد آنژيوگرافي قرار گرفت که در همين فاصله ملاقات‌هايي نيز از طرف خانواده انجام شد. پس از آنژيوگرافي پزشک اعلام مي‌کند که مشکلي در قلب و عروق وجود ندارد و ظرف 24 ساعت اگر مشکلي بوجود نيايد، مي‌تواند مرخص شود البته فرداي آن روز اظهارات ديگري مبني بر اينکه نياز به آزمايشات ديگر است مطرح شد اما پس از 24 ساعت با توجه به اينکه مشکلي براي او پيش نيامد، به زندان منتقل شد.
  • جزئيات تشکيل پرونده براي ستار بهشتي : براي اين فرد در دادسراي جرايم فرهنگ و رايانه پرونده‌اي تشکيل شد و با توجه به اينکه خانه او در رباط کريم بود نيابت قضايي به دادسراي رباط کريم براي جلب او داده شد به همين دليل ظهر روز نهم آبان اين فرد در منزلش دستگير و براي اقدامات قضايي به دادسراي رباط کريم فرستاده مي‌شود و پس از اقدامات قضايي روز دهم آبان ماه بازپرس پرونده براي او وثيقه يکصد ميليون توماني تعيين مي‌کند تا اگر او مي‌تواند اين وثيقه را تأمين و آزاد شود و پس از توديع نشدن وثيقه، بازپرس پرونده او را به زندان اوين معرفي مي‌کند و به مسئولان زندان مي‌گويد که او جهت ادامه تحقيقات در اختيار پليس است. 
  • گزارشي از فاصله ورود ستار بهشتي به زندان تا فوت : ساعت 16:20 روز دهم آبان ماه ستار بهشتي در زندان اوين پذيرش و به بند 350 که يک بند عمومي است منتقل مي‌شود. البته ساعت 11 يازدهم آبان ماه طبق اعلام پليس او را از زندان تحويل مي‌گيرد. در روز سيزدهم آبان ماه اين فرد فوت مي‌کند که پليس اعلام مي‌کند صبح به او صبحانه داديم اما ظهر هنگامي که قصد دادن ناهار اين متهم را داشتيم متوجه فوتش شديم. بلافاصله موضوع به سيستم قضايي اعلام و پرونده جديدي براي فوتش در دادسراي امور جنايي تشکيل مي‌شود. در مدتي که اين فرد در زندان اوين حضور داشته است اظهار مي‌کرده که خسته و کوفته بوده و قلبش نيز سنگين است که بلافاصله دکتر او را معاينه کرده و مشکل خاصي از ناحيه قلب نمي‌بيند اما به وي براي اطمينان قرص قلب نيز داده مي‌شود اين در حالي است که نظر پزشک اين است که بهتر است اين فرد توسط يک روانپزشک نيز معاينه شود. 
  • نظر پزشک قانوني درباره فوت ستار بهشتي : پزشکي قانوني نظريه‌ مفصلي داده که در آن اعلام شده است 5 جاي بدن اين فرد از جمله ساق پا، دست، پشت کتف و يکي از ران‌هايش داراي علامت کبودي است و آثار خاص ديگر و شکستگي ندارد. ضمن اينکه در کالبد شکافي مشخص شد که در سر و صورت او هيچ گونه خون مردگي مشاهده نشده است. پزشکي قانوني براي اعلام نظر قطعي و علت تامه مرگ و آزمايش‌هاي سم‌شناسي کبد و برخي از اعضاي اين فرد زمانبر است و ممکن است تا 45 روز طول بکشد اما از آنها خواستيم که هر چه سريعتر اين آزمايش‌ها انجام شود البته امروز نيز به صورت تلفني به ما اطلاع دادند که در آزمايش سم‌شناسي مورد خاصي مشاهده نشده است.
  • دستور ويژه رئيس قوه قضائيه براي رسيدگي به پرونده ستار بهشتي : آيت الله لاريجاني اعلام کرده‌اند که از دادسراي رباط کريم، دادسري تهران، زندان پليس و مدتي که اين فرد در هر کجا قرار داشته است تحقيق ميداني شود ضمن اينکه از پزشکي قانوني نيز تحقيقاتي در مورد علت مرگ انجام شود و اگر قصور و تقصيري در بررسي‌ها مشخص شد يا اينکه قصور و تقصيري در مرگ اين فرد وجود ندارد به صورت مستند مطرح شود.
  • نامه ستار بهشتي در زندان : نکته قابل توجه مسئله مبهم يک نامه‌اي است که با عنوان نامه متوفي به رئيس بند 350 اوين منتشر شده است. در نامه عليه بازجو شکايت شده است اين در حالي است که معمولا نامه‌هايي که در زندان نوشته مي‌شود به مسئول اندرزگاه يا مسئول بند تحويل داده مي‌شود. وقتي از مسئول بند 350 سئوال کرديم که نامه چه زماني تحويل او شده است، عنوان کرد که اصلا از موضوع نامه خبر ندارد و وقتي در سايت‌ها نامه منتشر شد، پس از پرس و جو دو نسخه از اين نامه که به صورت کاربني بود در اتاق ستار بهشتي پيدا شد در حاليکه نسخه اصلي وجود ندارد. وقتي از او پرسيدم که آيا ممکن است نامه‌ها در چند نسخه نوشته شود، مسئول بند گفت معمولا تمامي نامه‌ها در يک نسخه نوشته مي‌شود و نوشتن نامه در سه نسخه غيرمعمول است. البته ابهاماتي نيز در متن نامه وجود دارد؛ جايي که او مدعي است من بدون حکم بازداشت شده‌ام که اين امر غيرمنطقي است اما حال مي‌گوييم که او در زمان بازداشت شايد حکمش را نديده است. وي ادعا کرده است که در تاريخ 11/8 پليس فتا او را از زندان احضار کرده است درحاليکه وقتي زنداني احضار مي‌شود خودش خبردار نخواهد شد. اين در حالي است که يکي از مهمترين ابهامات اين است که خودش هيچ گاه دسترسي براي انتقال نسخه اصلي نداشته است. اينکه نسخه اصلي دست چه کسي وجود دارد و چگونه منتشر شده است ابهام وجود دارد.
  • سرنوشت پرونده کهريزک : در اين پرونده افرادي تحت تعقيب قرار گرفته و به زندان، انفصال از خدمت و قصاص محکوم شدند که با رضايت اولياي دم حکم قصاص اجرا نشد اما حکم زندان، شلاق و انفصال از خدمت اجرا شد. بخشي از پرونده که مربوط به قضات بود مشکل حقوقي داشت که اين مشکل حل و پرونده با صدور کيفرخواست به دادگاه فرستاده شد. هنوز زمان دادگاه از سوي قاضي اعلام نشده است.
  • آخرين وضعيت متهمان اخلال در بازار ارز : اين پرونده در حال بررسي است و اميدواريم هر چه زودتر به دادگاه برود. در اين رابطه 47 نفر بازداشت شده‌اند که تلاش مي‌کنيم بخش مربوط به متهمان اصلي زودتر با صدور کيفرخواست به دادگاه فرستاده شود.
  • آخرين وضعيت پرونده دراويش گنابادي و وکلاي آنها : کسي را صرف عنوان درويش يا بهايي بودن دستگير نمي‌کنيم و اگر دستگيري انجام شود به خاطر ارتکاب جرم از سوي اين افراد است اما در مورد آخرين وضعيت اين پرونده در حال حاضر اطلاعاتي ندارم.
  • پاسخ به شايعه بازداشت برخي از مديران شهرداري در جريان پرونده اختلال در بازار ارز : خبر ندارم که فردي در شهرداري يا منصوب به مقام خاصي در اين پرونده دستگير شده يا نه.
  • آخرين وضعيت پرونده جواد لاريجاني : اين پرونده در مرحله رسيدگي است که در آن اختلاف‌هايي وجود داشت و بررسي‌ها براي حل آن ادامه دارد.
  • درباره بخش دوم دادگاه فساد مالي : پرونده‌ها با صدور کيفرخواست به دادگاه فرستاده شده و قاضي در اين باره تعيين وقت خواهد کرد. بخشي نيز در ديوان عالي کشور در حال بررسي است و وکلا لوايح خود را به دادگاه به ديوان عالي داده‌اند.
  • اقدامات قوه قضائيه براي پيشگيري از جرايم انتخاباتي : جرايم انتخاباتي مشخص شده است و بر اساس قانون، قوه قضائيه وظيفه پيشگيري از وقوع جرم را دارد. در انتخابات رياست جمهوري يک وظيفه ديگر نيز محول شده که با تشکيل کميسيوني که دادستان کل کشور نيز در آن وجود دارد از جرايم پيشگيري مي‌شود. چنانچه فردي از اموال دولتي براي تبليغات استفاده کند با او برخورد خواهد شد.
  • ماجراي اعدام‌هاي چند روز اخير : طي چند روز گذشته چند قاچاقچي مواد مخدر اعدام شدند که ايران در اين زمينه هزينه ساير کشورها را پرداخت مي‌کند. برخي از اين زندانيان بيش از 50 کيلوگرم کراک و شيشه داشتند و بيش از يک بار اعدام حقشان بود. حال به جاي اينکه از ايران تشکر کنند مدعيان حقوق بشر از اين موضوع ناراحت هستند. همچنين تروريست‌هاي تاسوعاي چابهار هم اعدام شدند. اين افراد با اقدام تروريستي خود بيش از صد نفر را شهيد و زخمي کردند که پس از محاکمه حکم آنها در ديوان عالي کشور تاييد شد. حال پس از اجراي حکم اين تروريست‌ها، مدعيان مقابله با تروريست نسبت به اين افراد خطرناک و اجراي مجازات آنها واکنش نشان مي‌دهند.
  • آخرين وضعيت پرونده دانشگاه آزاد: دانشگاه آزاد پرونده‌اي ندارد و تحقيق و تفحص مجلس از اين دانشگاه داراي روند مشخصي است و چنانچه مجلس پرونده‌اي را ارجاع دهد در مورد آن تصميم‌گيري مي‌کنيم.

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html